Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o celach i środkach przetwarzania danych osobowych jest Łukasz Kopacz prowadzący działalność pod nazwą Kancelaria Radcy Prawnego Łukasz Kopacz (zwane dalej „Kancelaria”)

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący poniższy sposób:

  1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).

 

UZYSKANIE INFORMACJI O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

W sprawach związanych z ochroną danych można się z nami skontaktować pod adresem e-mail: biuro@kancelariakopacz.pl lub Kancelaria Radcy Prawnego Łukasz Kopacz ul. Klasztorna 56/12; 52-234 Wrocław

 

POZYSKANIE DANYCH I CEL ICH PRZETWARZANIA

Dane osobowe w postaci imienia i nazwiska oraz adresu e-mail są zbierane za pomocą formularza kontaktowego, a przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na zadane poprzez formularz pytanie oraz kontaktu z osobą składająca zapytanie. Wszelkie inne dane osobowe jakie osoba zawrze w zapytaniu będą przetwarzane tylko na potrzeby zapytania. Dane będą przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne do udzielenia odpowiedzi, a po tym czasie mogą być przetwarzane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń

 

ODBIORCY DANYCH

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

 

PLIKI COOKIES

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych. Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki . Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu

 

 

PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Uprzejmie informujemy, iż przetwarzanie przez nas danych osobowych odbywa się zgodnie z prawem polskim, Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
Osoba, której dane dotyczą ma zagwarantowane prawa do: dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych, do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, do wniesienia skargi do organu nadzorczego (PUODO), do niepodlegania automatyzacji.
Przetwarzanie wymaga jednoznacznej i dobrowolnej zgody Osoby, której dane dotyczą. Nie przetwarzamy danych osobowych w sposób masowy, nie stosujemy automatyzacji i profilowania, nie przetwarzamy danych wrażliwych.